KUARIO Account eduGAIN (SURF)

Modified on: 2024-04-04 19:45:34 +0200

eduGAIN fungeert als een wereldwijde interfederatiedienst die verschillende identiteitsfederaties voor onderzoek en onderwijs met elkaar verbindt. Het faciliteert de veilige uitwisseling van informatie met betrekking tot identiteit, authenticatie en autorisatie tussen de deelnemende federaties.

KUARIO heeft met succes een integratie uitgevoerd als dienstverlener via SURF in Nederland. Dankzij deze samenwerking is het voor hoger onderwijsinstellingen (HOI’s), hun personeel en studenten mogelijk om een KUARIO-account op te zetten met gebruik van de SSO van de HOI. Gebruikers kunnen op deze manier hun KUARIO-account opzetten met de vertrouwde inloggegevens van hun HOI.